Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka gotowana na parze z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
cukinia 1/3 szt
marchewka 1 szt
ziemniaki 2-3 szt
pieczarki 3-4 szt
kalafior 4 różyczki
przyprawa do potraw 2,5 łyżeczki
oregano 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka gotowana na parze z warzywami

1. Piersi z kurczaka oczyścić, włożyć do miseczki, polać olejem, posypać z wierzchu 1,5 łyżeczki jarzynki, ziołami oraz pieprzem. Wstawić do lodówki na około 1/2h.
2. Marchewkę obrać pokroić w grubsze plasterki, kalafiora podzielić na różyczki, cukinię w plasterki, ziemniaki w mniejsze kawałki.
3. Piersi z kurczaka ułożyć nad cedzakiem nad parą wraz z kalafiorem, gotować pół godziny.
4. Na drugim cedzaku po upływie pół godz układamy warzywa, posypujemy łyżeczką jarzynki i gotujemy kolejne pół godziny do miękkości warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 05.01.2016 10:49
smacznie i zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak