Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka faszerowana fetą, szpinakiem i suszonymi pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
feta 50 gram
szpinak świeży 100 gram
suszone pomidory 5 szt
Czosnek suszony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka faszerowana fetą, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Kroki postępowania

1
Szpinak odsmażamy na ciepłym oleju. Kruszymy fetę. Dodajemy suszone pomidory i kapary. Wszystko przyprawiamy białym pieprzem i czosnkiem.
Krok 1 - Pierś z kurczaka faszerowana fetą, szpinakiem i suszonymi pomidorami foto
2
Nacinamy pierś z kurczaka i wkładamy do środka farsz. Mięso spinamy wykałaczkami.
Krok 2 - Pierś z kurczaka faszerowana fetą, szpinakiem i suszonymi pomidorami foto
3
Wkładamy do piekarnika na 160 stopni na pół godziny.
Pierś kroimy w poprzek i układamy na talerzu.
Krok 3 - Pierś z kurczaka faszerowana fetą, szpinakiem i suszonymi pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.01.2013 00:50
bardzo smaczne
cooleczka 06.12.2012 20:56
brzmi pysznie
Noruas 06.12.2012 20:09
Koniecznie napisz jak Ci wyszło. Potrzebne jest dużo szpinaku, ponieważ kurczy się w oczach na patelni.
Mariposas 06.12.2012 19:59
chyba się skusze i zrobię na obiadek, wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak