Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka duszona z boczniakiem i cukinią

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
cebula 1
boczniak 3
cukinia 1/2
czosnek 1
sos chili (słodki)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka duszona z boczniakiem i cukinią

Pierś pokroić w paski, posolić i popieprzyć. Opruszyć mąką kukurydzianą i usmażyć na oleju na złoty kolor. Zdjąć z patelni

Cebulę pokroić w piórka i zeszklić, dodać paski pokrojonego boczniaka i w półtalarki pokrojoną cukinię. Posiekać ząbek czosnku i dołożyć. Dusić kilka minut a następnie dodać usmażoną wcześniej pierś i 3 łyżki słodkiego sosu chilli.

Dusić 10 minut do miękkości i podawać z ryżem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lawenda 27.04.2013 13:02
to moje ulubione smaki
Rafał3 18.03.2013 09:52
wspaniały przepis godny polecenia
Boska_Agatka 18.03.2013 09:49
mniam mniam polecam
Kate131 18.03.2013 09:01
świetny pomysł
galo90 18.03.2013 08:48
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak