PIerś z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 kg
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • ser żółty

    25 dag
  • ogórek kiszony

    10 sztuk
  • musztarda

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy i kroimy na grubsze porcje kotletowe. Ubijamy tłuczkiem do miesa z dwóch stron. Paprykę kroimy w paski wzdłuż o szerokosci okoo 1 cm, podobnie ogórek i ser. Ubite porcje kotletowe smarujemy z jednej strony ostrą musztardą. Na brzegu układamy ser, paprykę, a także ogórka. Mocno zwijamy w roladkę i spinamy np. za pomocą wykałaczki. Obtaczamy w rozmieszanym jajku z solą oraz pieprzem.Następnie w bułće tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Gotowe roladki wystudzone kroimy w plastry, grubsze. Idealna przystawka dla gości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 03.07.2013 14:48
pycha mięsko
mic 30.06.2013 20:54
bombastyczny pomysl
Ewelina47 13.02.2013 21:32
smacznie się prezentuje
Zdzisław 21.11.2012 15:53
ciekawe i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat