Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIerś z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
papryka czerwona 2 sztuki
ser żółty 25 dag
ogórek kiszony 10 sztuk
musztarda do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PIerś z kurczaka

Pierś z kurczaka myjemy i kroimy na grubsze porcje kotletowe. Ubijamy tłuczkiem do miesa z dwóch stron. Paprykę kroimy w paski wzdłuż o szerokosci okoo 1 cm, podobnie ogórek i ser. Ubite porcje kotletowe smarujemy z jednej strony ostrą musztardą. Na brzegu układamy ser, paprykę, a także ogórka. Mocno zwijamy w roladkę i spinamy np. za pomocą wykałaczki. Obtaczamy w rozmieszanym jajku z solą oraz pieprzem.Następnie w bułće tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Gotowe roladki wystudzone kroimy w plastry, grubsze. Idealna przystawka dla gości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 03.07.2013 14:48
pycha mięsko
mic 30.06.2013 20:54
bombastyczny pomysl
Ewelina47 13.02.2013 21:32
smacznie się prezentuje
Zdzisław 21.11.2012 15:53
ciekawe i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak