Pierś z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    80 dag
  • szczypiorek

    do smaku
  • przyprawa red grill

    1 łyżeczka
  • Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat

    1 opakowanie
  • sos Thai Thai

    1 łyżeczka
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś z kurczaka foto
Pierś z kurczaka płuczemy, kroimy w grubszą kostkę.
Krok 2 - Pierś z kurczaka foto
Następnie wrzucamy do pojemnika, dodajemy na nią przyprawę red grill i kebab gyros ( tą mniejszą), dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30 minut by mocniej przeszła smakiem
Krok 3 - Pierś z kurczaka foto
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanej patelni, dodając pokrojony szczypiorek ( ilość taka jaką ktoś woli). Co chwilkę mieszając.
Krok 4 - Pierś z kurczaka foto
Do podsmażającej się cebuli dodajemy po około 4 minutach pierś z kurczaka i smazymy razem , co jakiś czas mieszając. Do już gotowej dodajemy łyzeckze (mocnego) sosu i mieszamy. wykładamy na talerz, dzieli na porcję. Dodajemy kromki chleba.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miki47 16.08.2012 21:24
smaczne
gosia1988 10.08.2012 16:52
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat