Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kuraczaka z pieczarkami i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
pieczarki 300 g
sól, pieprz
żółty ser 300 g
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
cebula
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kuraczaka z pieczarkami i serem

Pierś z kurczaka przekroić na pół lekko rozbić, posypać solą i pieprzem. Jajko rozbić roztrzepać, posolić. Piersi maczać w jajku i obtoczyć w bułce, smażyć na oleju. Pieczarki obrać oczyścić, umyć, pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem, cebulę pokroić w drobną kostkę, wrzucić do pieczarek. Dusić pod przykryciem, w między czasie zetrzeć ser na tarce o grubych oczkach. Kotlety wyłożyć na blachę z papierem pergaminowym. Na kotlety ułożyć pieczarki te z patelni, posypać żółtym serem. Piec do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/26Mooi 11.11.2010 06:38
ładnie ten ser się komponuje
Emilia22 04.11.2010 10:27
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak