Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kaczki z ziemniaczanym piure

5.0
(38)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kaczki 80 dag
cebula 3
żółtko jajek 2
seler naciowy
pomidory 50 dag
białe wino 200 ml
sól, pieprz
ziemniaki 60 dag
śmietana 100 ml
żółty ser starty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kaczki z ziemniaczanym piure

Mięso ponacinać i posypać solą i pieprzem. Cebule pokroić w krążki, przełożyć do brytfanki. Paprykę pokroić w paski, seler na kawałki. Pokrojone warzywa również przełożyć do brytfanki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i zmiksować. Warzywa w formie polać winem i zmiksowanymi pomidorami. Ułożyć na nich mięso, piec 50min. Ziemniaki obrać, gotować 20min. Odcedzić zgnieść na piure. Dodać śmietanę posolić. Wbić żółtka, wsypać tarty ser, wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piter 05.10.2011 23:59
lubię....
teresa18 14.05.2011 23:29
przepyszne danie
Magdalena80 19.11.2010 23:00
pyszniutko
Jaheira11 19.11.2010 22:54
swojsko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak