Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kaczki z karmelizowanym burakiem i marchewką.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kaczki 1 sztuka
burak 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
miód 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kaczki z karmelizowanym burakiem i marchewką.

Pierś z kaczki oczyszczamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Nacinamy skórę w kratkę. Pierś smażymy na patelni z odrobiną oleju. Zaczynamy od strony skóry i smażymy 6-7 minut obracamy i smażymy kolejne 6 -7 minut. Następnie przekładamy pierś na blachę i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy 5-6 minut.

Buraka i marchewkę gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowanego buraka kroimy w plastry a marchewkę wzdłuż. Na patelnie na której smażyliśmy pierś dodajemy 2 łyżki miodu. Czekamy aż miód się skameralizuje i dodajemy na patelnię buraka i marchewkę. Smażymy co jakiś czas mieszając. Na koniec doprawiamy solą oraz sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.02.2015 16:44
smaczny obiadek
idealme 26.02.2015 15:48
bardzo smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak