Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kaczki z grzybowymi tortellini

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kaczki 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
tortellini 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kaczki z grzybowymi tortellini

Skórę pierś z kaczki nacinamy w kratkę aż do mięsa. Posypujemy z obydwu stron odrobina pieprzu i soli.

Na suchej, gorącej patelni układamy pierś skórą do dołu i smażymy na małym ogniu przez około 10 minut (średniej wielkości kawałek). (można zacząć smażenie też na zimnej patelni, wtedy skóra będzie bardziej chrupiąca, tłuszcz będzie się wytapiał wolniej, są dwie metody)

Następnie kaczkę obracamy na drugą stronę i smażymy około 6 minut.
Po tym czasie kaczkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na kolejne 10 minut.

Wyjmujemy z piekarnika zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy na kilka minut, aby mięso odpoczęło

Filet kroimy w plastry i podajemy z ugotowanymi pierożkami tortellini z nadzieniem grzybowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak