Pierś z kaczki duszona w czerwonym winie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kaczki

    4 sztuki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • rozmaryn, majeranek

    do smaku
  • wino czerwone

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy . Skórę nacinamy .Mięso nacieramy solą,pieprzem majerankiem i rozmarynem. Obsmażamy zaczynając od strony skóry.po 5 minut z każdej strony. Następnie dolewamy wino i dusimy do momentu aż prawie całkowicie wyparuje.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 18.11.2013 00:22
na pewno bardzo smaczna
Barbara/zuza22_85 17.11.2013 12:01
musi być dobra
Ela_K 17.11.2013 10:25
mmmm musi być pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat