Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kaczki duszona w czerwonym winie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kaczki 4 sztuki
sól, pieprz do smaku
rozmaryn, majeranek do smaku
wino czerwone 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kaczki duszona w czerwonym winie

Mięso myjemy, osuszamy . Skórę nacinamy .Mięso nacieramy solą,pieprzem majerankiem i rozmarynem. Obsmażamy zaczynając od strony skóry.po 5 minut z każdej strony. Następnie dolewamy wino i dusimy do momentu aż prawie całkowicie wyparuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 18.11.2013 00:22
na pewno bardzo smaczna
Barbara/zuza22_85 17.11.2013 12:01
musi być dobra
Ela_K 17.11.2013 10:25
mmmm musi być pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak