Pierś z kaczki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kaczki

    1 szt
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kaczki (podwójną) umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Naciąć skórę (tak żeby nie przeciąć mięsa) i odstawić na godzinę do lodówki. następnie kaczkę ułożyć na zimnej, suchej patelni, skórą do dołu. Wytopić tłuszcz i obsmażyć mięso. Przełożyć piersi do naczynia żaroodpornego. Na patelni na której smażyła sie kaczka zrumienić cebulę i dodać do mięsa. Piec około 1,5 - 2 godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat