Pierś z kaczki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kaczki

    1 sztuka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kaczki (podwójną) umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Naciąć skórę (tak żeby nie przeciąć mięsa) i odstawić na godzinę do lodówki.

Kaczkę ułożyć na zimnej, suchej patelni, skórą do dołu. Wytopić tłuszcz i obsmażyć mięso. Przełożyć piersi do naczynia żaroodpornego. Na patelni na której smażyła się kaczka zrumienić cebulę i dodać do mięsa. Piec około 20-30 minut w temperaturze 180 stopni. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat