Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kaczki

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kaczki ze skórą 10 szt.
rozmaryn świeży
sól
Majeranek suszony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kaczki

Kroki postępowania

1
Kaczkę nacieramy solą, pieprzem i majerankiem. Odstawiamy na godzinę lub dłużej.
Krok 1 - Pierś z kaczki foto
2
Na rozgrzanej oliwie z oliwek na patelni grillowej układamy kaczkę skórą do patelni. Pieczemy w ten sposób kaczkę przez około 15-20 minut.
Krok 2 - Pierś z kaczki foto
3
Po tym czasie obracamy na drugą stronę. Wrzucamy świeży rozmaryn. Smażymy przez kolejne 5 minut.
Krok 3 - Pierś z kaczki foto
4
Kaczka ma w środku być soczysta. Nacinamy i podajemy na sałacie z roszponki.
Smacznego :)
Krok 4 - Pierś z kaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.02.2013 19:58
wygląda idealnie :)
Mariusz10 09.01.2013 16:54
pyszna
mysza75 05.01.2013 19:43
Uwielbiam kaczkę a twoja jest cudna :-)
Isia 04.01.2013 21:47
dobre
Isia 04.01.2013 21:47
dobre
miroslawa 04.01.2013 20:41
wyszło cudne
Monika58 04.01.2013 20:27
pycha
Beata61 04.01.2013 20:19
ale pyszności :)
Monika111 04.01.2013 19:49
Smakowite! :)
Juleczka20 04.01.2013 19:39
bardzo lubię mięso z kaczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak