Pierś z kaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kaczki ze skórą

    10 szt.
  • rozmaryn świeży

  • sól

  • Majeranek suszony Prymat

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś z kaczki foto
Kaczkę nacieramy solą, pieprzem i majerankiem. Odstawiamy na godzinę lub dłużej.
Krok 2 - Pierś z kaczki foto
Na rozgrzanej oliwie z oliwek na patelni grillowej układamy kaczkę skórą do patelni. Pieczemy w ten sposób kaczkę przez około 15-20 minut.
Krok 3 - Pierś z kaczki foto
Po tym czasie obracamy na drugą stronę. Wrzucamy świeży rozmaryn. Smażymy przez kolejne 5 minut.
Krok 4 - Pierś z kaczki foto
Kaczka ma w środku być soczysta. Nacinamy i podajemy na sałacie z roszponki.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 01.02.2013 19:58
wygląda idealnie :)
Mariusz10 09.01.2013 16:54
pyszna
mysza75 05.01.2013 19:43
Uwielbiam kaczkę a twoja jest cudna :-)
Isia 04.01.2013 21:47
dobre
Isia 04.01.2013 21:47
dobre
miroslawa 04.01.2013 20:41
wyszło cudne
Monika58 04.01.2013 20:27
pycha
Beata61 04.01.2013 20:19
ale pyszności :)
Monika111 04.01.2013 19:49
Smakowite! :)
Juleczka20 04.01.2013 19:39
bardzo lubię mięso z kaczki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat