Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka zapiekana z pomidorami i mozzarellą

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 600 g
pomidory krojone z puszki 1 szt
pieczarki 200 g
mozzarella 250 g
pesto 100 g
pomidory suszone Smak 4 szt
ząbki czosnku 2 szt
cebula biała 1 szt
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki
oregano 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 1 łyżka
olej z suszonych pomidorów 1 łyżka

Porada

Zamiast piersi z indyka można użyć piersi z kurczaka, do przepisu użyłam zielonego tradycyjnego pesto.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka zapiekana z pomidorami i mozzarellą

Kroki postępowania

1
Formę do zapiekania wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Pieczarki oczyścić i pokroić na połówki. Cebulę pokroić w piórka. Pieczarki ułożyć na dnie foremki, posypać cebulą i solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st na 15 min.
Krok 1 - Pierś z indyka zapiekana z pomidorami i mozzarellą foto
2
Pomidory z puszki wymieszać z pesto i przyprawami. Na podpieczonych pieczarkach ułożyć pierś z indyka pokrojoną w niewielkie plastry.
Krok 2 - Pierś z indyka zapiekana z pomidorami i mozzarellą foto
3
Mięso zalać pomidorami z pesto na wierzch ułożyć plastry mozarelli. Zapiekać przez 45 min w 180 st. Podawać z ryżem lub makaronem. Smacznego!
Krok 3 - Pierś z indyka zapiekana z pomidorami i mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.09.2016 11:51
smaczne mięsko
jagoda5913 09.09.2016 10:22
smaczny obiadek
Motorek 09.09.2016 08:10
pyszne danie
Wiesława1 09.09.2016 08:04
Pyszna propozycja
Mniam 09.09.2016 07:40
Bardzo smacznie przygotowany obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak