Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka z imbirem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
sól
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka z imbirem

PIerś indyka pokroić w grube plastry, każdy lekko rozbic tłuczkiem. Posolić i natrzć ( dosyc mocno) imbirem. Jajka rozmieszać z dwiema łyżkami wody. MIęso panierować w jajku i bułce. obsmażać na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. NAstepnie przłożyć do naczynia zaroodpornego i zapiekać w piekarniku około 15-20 minut w temperaturze 170-180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 17.02.2014 10:21
znakomite mięsko
Rycerz
Rycerz 04.01.2014 17:14
Ciekawe połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak