Pierś z indyka w sosie pieczarkowo - ananasowym podane z makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    0,5 kg
  • pieczarki

    30 dag
  • ananas w puszce

    1 puszka
  • sos słodko-kwaśny

  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • olej

    3 łyżki
  • liść laurowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na początku pierś kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy, możemy dodać przyprawę curry, następnie mięso wrzucamy do garnka z olejem i trochę dodajemy wody, dusimy razem wszystko przez 15 min. Kolejnym krokiem będzie pokrojenie ananasa i pieczarki w małe kawałki i plastry, w oddzielnym naczyniu w sosie słodko- kwaśnym dusimy,dodajemy koncentrat. Na koniec wszystko mieszamy razem z mięsem, doprawiamy. Możemy ugotować makaron, ja zrobiłem z makaronem tagliatelle. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriko 29.04.2013 20:06
pyszna potrawa
adelajda 29.04.2013 20:02
ciekawe połączenie
Gracer 29.04.2013 19:11
prezentuje się bardzo smacznie
Konczi 29.04.2013 18:55
apetycznie wygląda
Krzysztof15 29.04.2013 18:48
super sosik do tej piersi
iwi 29.04.2013 18:27
Fajne połączenie smaków.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat