Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka w sosie pieczarkowo - ananasowym podane z makaronem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 0,5 kg
pieczarki 30 dag
ananas w puszce 1 puszka
sos słodko-kwaśny
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
sól
pieprz
olej 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka w sosie pieczarkowo - ananasowym podane z makaronem

Na początku pierś kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy, możemy dodać przyprawę curry, następnie mięso wrzucamy do garnka z olejem i trochę dodajemy wody, dusimy razem wszystko przez 15 min. Kolejnym krokiem będzie pokrojenie ananasa i pieczarki w małe kawałki i plastry, w oddzielnym naczyniu w sosie słodko- kwaśnym dusimy,dodajemy koncentrat. Na koniec wszystko mieszamy razem z mięsem, doprawiamy. Możemy ugotować makaron, ja zrobiłem z makaronem tagliatelle. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 29.04.2013 20:06
pyszna potrawa
adelajda 29.04.2013 20:02
ciekawe połączenie
Gracer 29.04.2013 19:11
prezentuje się bardzo smacznie
Konczi 29.04.2013 18:55
apetycznie wygląda
Krzysztof15 29.04.2013 18:48
super sosik do tej piersi
iwi 29.04.2013 18:27
Fajne połączenie smaków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak