Pierś z indyka w sosie cytrynowem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    2 szt
  • cytrynka

    0,5 szt
  • olej do smażenia

  • woda

    250 ml
  • Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

  • sól

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś z indyka w sosie cytrynowem foto
pierś z indyka myjemy , podsmażamy na patelni , dodajemy wodę i dusimy, wodę odlewamy do innego naczynia. Przyprawiamy
Krok 2 - Pierś z indyka w sosie cytrynowem foto
Do wody odlanej dodajemy kostkę bulionową, i wyciśnięty sok z cytryny, mieszamy
Krok 3 - Pierś z indyka w sosie cytrynowem foto
Do sosu dajemy filety i dusimy przez parę minut
Krok 4 - Pierś z indyka w sosie cytrynowem foto
Można podawać z ziemniakami i marchewką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ajres 01.10.2013 16:38
bardzo dobre, polecam
Dorota59 19.02.2012 13:06
jakie smakowite
Mysiunia 18.02.2012 15:05
apetycznie się prezentuje :)
Anna146 18.02.2012 09:24
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat