Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka w brzoskwiniowo- ziołowym sosie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1
serek typu almette 2
masło 15 dkg
czosnek 5 ząbków
Bazylia suszona Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka w brzoskwiniowo- ziołowym sosie

Pierś z indyka natrzeć dwoma ząbkami czosnku, posolić i popieprzyć i odstawić na godzinę do lodówki.
Na głębokiej patenie rozgrzać masło i obsmażyć na nim pierś z indyka z obydwu stron (około 7-8 minut z każdej strony). Obsmażoną pierś pokroić w plastry grubości około 2 cm. Do pozostałego masła dodać serki, syrop z brzoskwiń (3/4 zalewy z puszki) oraz zioła i przeciśnięty przez prasę czosnek, dokładnie wymieszać aż masa stanie się gładka. Dosmaczyć sola i pieprzem.
Brzoskwinie pokroić na trzy.
Pokrojone mięso układać w sosie przykładając kawałkami brzoskwiń. Dusić około 30 minut na małym ogniu.
Podawać z kluskami, kopytkami i surówką z czerwonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 27.04.2013 20:10
ale wspaniały obiad
Laila2786 23.04.2013 10:00
super jedzonko
Bernadeta1 23.04.2013 00:03
pyszny obiadek
beniaminek 22.04.2013 22:58
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak