Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka w brunatnym sosie

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z indyka 500 g

marynata

sos sojowy 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
sos worcestershire 2-3 łyżki
oliwa 2 łyżki
ketchup pikantny 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
papryczka chili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka w brunatnym sosie

Kroki postępowania

1
W przpisie podałam papryczke chili - chodzi o suszoną.

Wszystkie składniki marynaty wymieszać dokładnie w miseczce.
Indyka spiąć wykałaczkami lub obwiązać nitką, nadając mu ładny kształt.
Krok 1 - Pierś z indyka w brunatnym sosie foto
2
Inydyka nasmarować dokładnie marynatą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i odstawić na co najmniej 3 godziny.
Krok 2 - Pierś z indyka w brunatnym sosie foto
3
Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Włożyć naczynie z mięsem. Piec około 40-50 minut. Gdy mięso będzie miękkie, zdjać nitkę i pierś pokroić w plastry. POlać sosem spod pieczenia.
Krok 3 - Pierś z indyka w brunatnym sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 13.04.2014 10:12
Smakowicie wygląda to mięsko.
Kuchenka 13.04.2014 09:29
bardzo ciekawe
Magula 13.04.2014 09:25
Ciekawy przepis
adelajda 13.04.2014 09:19
smaczny indyk :)
Lidzia 13.04.2014 06:54
Smaczne mięsko.
kasienka23 12.04.2014 20:14
pyszne danie!
Aleksandra/Olcia 12.04.2014 19:39
bardzo apetyczne mięsko
Wafelek2601 12.04.2014 19:37
Zapowiada się pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak