Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka w ananasie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
miód prawdziwy 2 łyżki
wino białe 2 łyżki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 3 łyżki
ananas z puszki 1 puszka
Przyprawa curry orientalna Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka w ananasie

Kroki postępowania

1
Szykujemy naczynie, które wykładamy papierem do pieczenia, a następnie smarujemy masełkiem.
Krok 1 - Pierś z indyka w ananasie foto
2
Wkładamy w naczynie pierś z indyka, układamy na górę ananasy z puszki.
Krok 2 - Pierś z indyka w ananasie foto
3
Następnie zalewamy zrobioną zalewą z miodu, wina oraz przypraw, można dolać trochę wody przegotowaną, aby miód mógł się rozpuścić.
Krok 3 - Pierś z indyka w ananasie foto
4
Pierś z indyka pieczemy w 180 stopniach, przez około godziny. Życzę smacznego:)
Krok 4 - Pierś z indyka w ananasie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.04.2013 18:37
mięsa z ananasem uwielbiam
Ada-Gaba 07.04.2013 10:40
zapowiada się pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak