Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka po indyjsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 75 dag
jogurt naturalny 1/2 l
Przyprawa curry orientalna Prymat 5 łyżeczek
czosnek 5 ząbków
sól i pieprz

Porada

Podawać z pieczoną papryką i ryżem.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka po indyjsku

mięso opłukać, osuszyć, pokroić na 5 porcji, natrzeć obranym i zmiażdżonym czosnkiem, posolić i posypać curry. Włożyć do miseczki, zalać jogurtem naturalnym i wstawić w zimne miejsce na co najmniej 3 godz. Następnie mięso przełożyć na mocno rozgrzany ruszt i piec 4-7 min z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak