Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka duszona z papryką

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 700-800 gram
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
mąka pszenna 1 łyżka
oliwa
Papryka słodka mielona Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka duszona z papryką

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Zdjąć z patelni.
Krok 1 - Pierś z indyka duszona z papryką foto
2

Mięso pokroić w spore kawałki. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i podsmażyć z obu stron.

Krok 2 - Pierś z indyka duszona z papryką foto
3
Przełożyć mięso do garnka, dodać cebulkę, podlać wodą tak, aby zakryła mięso i dusić około godziny.
Krok 3 - Pierś z indyka duszona z papryką foto
4
Dodać pokrojoną w paski paprykę i dusić jeszcze około 20-30 minut.
Krok 4 - Pierś z indyka duszona z papryką foto
5
Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Łyżkę mąki rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody, dodać do sosu. Podawać z ziemniakami lub kaszą.
Smacznego :)
Krok 5 - Pierś z indyka duszona z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 25.12.2015 13:47
Lubię dobre miesko
Jadwiga/Jaga85 25.12.2015 00:27
dobre jedzonko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak