pierś z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • olej

  • krem chrzanowy Smak

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka marynujemy, posypujemy przyprawą do mięs, bądź przyprawą z grilla. Wszystko oblewamy delikatnie olejem. Odkładamy pierś na ponad godzinkę. Następnie pierś wyłożyć na tackę i położyć na grillu. Pierś musi się zarumienić z obu stron, aby dobrze się wypiekła (około 15-20 minut). Oczywiście do tego wspaniale smakuje chrzan Smak, bądź sos czosnkowy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 26.08.2014 10:02
Też lubię grilowaną pierś
inka2012 26.08.2014 09:56
muszę wypróbować ten przepis
kasiaw 25.08.2014 20:31
lubię taką
noninka77 25.08.2014 19:31
Pyszności:-)
irenka 25.08.2014 19:23
pyszne mięsko,lubię
Motorek 25.08.2014 18:46
Wygląda przepysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat