Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z gęsi w czerwonym winie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z gęsi 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 3 łyżki
wino czerwone 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z gęsi w czerwonym winie

Pierś myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami i odstawiamy do lodówki na kilka godzin (u mnie 18h). Mięso opiekamy na rozgrzanej patelni z trzema łyżkami oliwy aż się ładnie zezłoci. Jak dla mnie już wtedy było pyszne. Dodatkowo podlałam je szklanką wina i dusiłam 10 min. Gdy gęś była gotowa wyciągnęłam ją by odpoczęła a sos z wina zredukowałam. Podawać z ulubionymi dodatkami i winem, na którym się geś dusiła. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 18.12.2013 17:59
wykwintne mięsko
AURELKA 16.08.2013 19:37
pyszne danie
Rafał10 18.12.2012 16:35
nooo takie danie to na królewski stół się nadaje :)
Kulinarna Ja 27.11.2012 00:02
Cieszę się, że danie się Wam podoba :) Co prawda to gęś a nie kaczka, ale podobnie smakuje :D
jozefinach 26.11.2012 19:22
Śliczne danie.
Isia 26.11.2012 12:29
Kaczka... Bardzo lubię :)
aisoglam 26.11.2012 12:18
Fajnie wygląda ta pierś z kaczki. Bomba!
Miki 26.11.2012 12:10
super
PIOTR11 26.11.2012 11:48
takie coś to lubię
Joanna108
Joanna108 26.11.2012 11:39
pięknie podane
Noruas 26.11.2012 11:30
Uwielbiam dania oparte na alkoholu :) Wyglądają i smakują jak z restauracji.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak