Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z gęsi duszona w czerwonym winie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z gęsi 2 sztuki
sól, pieprz do smaku
szklanka czerwonego wina 1 szkalnka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z gęsi duszona w czerwonym winie

Mięso myjemy, osuszamy nacieramy solą pieprzem i ziołami. Lekko nacinamy skórę. Na rozgrzanej patelni smażymy mięso skórą do dołu. Po 2 minutach odwracamy. Podlewamy winem i dusimy ok 20 minut w zależności kto jak lubi wysmażone mięso. Podajemy polane sosem powstałym podczas duszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata999 07.11.2013 21:39
Na "Marcina najlepsza gęsina". Właśnie kupiłam piersi z gęsi i wypróbuję powyższy przepis.
ewelinapac 07.11.2013 20:12
nie miałam problemu z pokrojeniem, naprawdę ostry nóż i ładnie się pokroiła
SmacznaPyza 07.11.2013 19:53
a kroisz jak konkretnie ? pytam bo pierś z gęsi niełatwo dobrze pokroić
babajaga1969 07.11.2013 19:39
smaczna propozycja na mięso gęsie
dodi 07.11.2013 19:14
bardzo lubię gęsinę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak