Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z dodatkiem wina półwytrawnego białego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
wino półwytrawne 400 ml
czosnek 6 ząbki
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
papryka mielona 1 szczypta
ocet balsamiczny 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z dodatkiem wina półwytrawnego białego

Piersi z kurczaka nacieramy czosnkiem sprasowanym , zamaczamy w półwytrawnym winie na 3 godziny.

Pierś kroimy w kawałki grubsze i smażymy na patelni z obu stron doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy papryką czerwona mieloną. Przekładamy do garnka dodajemy wino w którym leżały piersi . Dusimy koło 40 minut dodajemy ocet balsamiczny . Podajemy z ziemniakami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 16.09.2013 10:45
Lubie dania na bazie wina ;) są smaczne .
msmors 14.09.2013 18:34
ciekawe danie
MC_S 14.09.2013 14:15
fantastyczne danie.
Adamorek 14.09.2013 13:49
ciekawa pierś
bogusia19 14.09.2013 12:17
smakowitości!!!!
SmakolykiJoanny 14.09.2013 12:08
Tak potrawa wyśmienita .
dodi 14.09.2013 12:02
pyszny obiad
Konczi 14.09.2013 11:47
bardzo apetycznie wygląda
2milutka 14.09.2013 10:42
musi świetnie smakować.
Agata/MANTIS-KITCHEN 14.09.2013 10:37
Też ostatnio dodawałam do potrawy wino . Smak bardzo fajny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak