pierś z ananasem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 sztuk
  • ananas z puszki

    4-5 plastry
  • jajko

    1 sztuk
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • curry

    1 sztuk
  • olej do smażenia

  • ser żółty

    4-5 (topiony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - pierś z ananasem foto
Pierś myjemy i dzielimy na 4 płaty. Posypujemy curry i odstawiamy na 15-20 minut. Roztrzepujemy jajko. Pierś moczymy w jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.
Krok 2 - pierś z ananasem foto
Usmażone kotlety układamy na blaszce. Na każdy kładziemy ananasa a na wierzch ser.
Krok 3 - pierś z ananasem foto
Wstawiamy do rozgrzanego do 150 stopni piekarnika do rozpuszczenia sera.

Zamiast bułki tartej i curry możemy użyć panierki do drobiu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 08.02.2012 16:53
a ja już jadłam i polecam
elka1986 03.02.2012 20:35
Zapewniam że takie kotleciki są przepyszne;)
agunesu 03.02.2012 15:01
lubię pizze po hawajsku ale ananasa z mięsem w innej wersji nie jadłam. ale tego na pewno kiedyś spróbuje
ben-ka 03.02.2012 14:28
lubię takie jedzonko:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat