Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w sosie serowo-pieczarkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
serek topiony 50 g
pieczarki 250 g
śmietana 30% 200 g
masło 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w sosie serowo-pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Kurczaka umyć, pokroić w kostkę i usmażyć na maśle z dodatkiem przypraw.
Krok 1 - Pierś w sosie serowo-pieczarkowym foto
2
Następnie dodać umyte i pokrojone pieczarki, dusić przez ok. 8-10 min.
Krok 2 - Pierś w sosie serowo-pieczarkowym foto
3
Potem dodać pokrojony w plasterki serek topiony i mieszać aż się rozpuści.
Krok 3 - Pierś w sosie serowo-pieczarkowym foto
4
Na końcu wlać śmietankę, wymieszać.
Krok 4 - Pierś w sosie serowo-pieczarkowym foto
5
Podawać np. z gotowanym ziemniakami i buraczkami.
SMACZNEGO!
Krok 5 - Pierś w sosie serowo-pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak