Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w sosie pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsko

pierś z kurczaka podwójna 2 szt.
sól i pieprz
mąka do obtoczenia
olej do smażenia

sos

pieczarki 300-400 g
cebula biała 1 szt
sól i pieprz
śmietana 18 proc 100 ml
mąka 3 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w sosie pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące
Krok 1 - Pierś w sosie pieczarkowym foto
2
Mięso podsmażamy na oleju tak, aby delikatnie się zrumieniło
Krok 2 - Pierś w sosie pieczarkowym foto
3
Pieczarki obieramy, kroimy i dodajemy do piesi. Dodajemy masło i wszystko razem dusimy podlewając delikatnie wodą
Krok 3 - Pierś w sosie pieczarkowym foto
4
Dodajemy mąkę rozrobioną z wodą i śmietanę, doprawiamy do smaku i doprowadzamy do zagotowania.
Krok 4 - Pierś w sosie pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 25.03.2015 22:47
lubię takie delikatne smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak