Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
2 szt -
wino białe wytrawne
150 ml -
cebula
1 szt -
seler naciowy
1 gałązka -
marchewka
1 szt -
olej do smażenia
-
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
tuńczyk kawałki w oleju
100 g -
majonez
150 ml -
gorąca woda
300 ml -
anchois
2 fileciki -
czerwona porzeczka
1/2 szklanki -
natka pietruszki
do posypania
Przepis i sposób przygotowania Pierś w salsie tuńczykowej z porzeczkami na zimno
Kroki postępowania

Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju, obsmaż piersi na dużym ogniu z każdej ze stron.









Komentarze (8)