Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w salsie tuńczykowej z porzeczkami na zimno
Kroki postępowania
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju, obsmaż piersi na dużym ogniu z każdej ze stron.
pierś z kurczaka | 2 szt |
wino białe wytrawne | 150 ml |
cebula | 1 szt |
seler naciowy | 1 gałązka |
marchewka | 1 szt |
olej do smażenia | |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
tuńczyk kawałki w oleju | 100 g |
majonez | 150 ml |
gorąca woda | 300 ml |
anchois | 2 fileciki |
czerwona porzeczka | 1/2 szklanki |
natka pietruszki | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: