Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w panierce z jaj i majonezu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 szt
jaja 3 szt
majonez 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w panierce z jaj i majonezu

Kroki postępowania

1
Białka ubić na sztywno.
Krok 1 - Pierś w panierce z jaj i majonezu foto
2
Następnie dalej miksując dodać żółtka.
Krok 2 - Pierś w panierce z jaj i majonezu foto
3
Na koniec mąkę i majonez oraz przyprawy, całość delikatnie połączyć.
Krok 3 - Pierś w panierce z jaj i majonezu foto
4
Pierś umyć, osuszyć, przekroić na pół i obtaczać w cieście.
Krok 4 - Pierś w panierce z jaj i majonezu foto
5
Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.
SMACZNEGO!
Krok 5 - Pierś w panierce z jaj i majonezu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AsiaaK 13.09.2017 23:13
o mamuniu.... :)
jejkuchnia 05.09.2017 11:54
Super mięsko. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak