Pierś w majeranku w sosie śmietanowym

Pierś w majeranku w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt.
  • suszony majeranek Prymat

    do posypania
  • olej

    1 łyżka
  • woda

    0,5 litra
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • śmietana

    3 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
  • sól i pieprz

  • ryż

    2 saszetki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś kroimy w kostkę a następnie posypujemy majerankiem i dodajemy łyżkę oleju. Mieszamy i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Następnie mięso zalewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową. Dusimy do miękkości, po czym dodajemy rozrobioną śmietanę z mąką. Zagotowujemy aby sos zgęstniał. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

20.09.2015 12:59
ciekawe jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat