Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w kurkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 duże szt
kurki 30 dag
śmietana 12% 0,5 szklanki
mąka pszenna 1 łyżka
sól
pieprz
woda
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w kurkach

Pierś z kurczaka kroimy w grubsze paski, smażymy. Dodajemy kurki i smażymy razem na małym ogniu ok 2-3 min. Zalewamy całość wodą (wody dajemy tyle, aby przykryła kurki i mięso), dusimy razem ok 20 min. Dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką, dopirawiamy do smaku i gotujemy ok 5-10 min, aby sos odparował i lekko zgęstniał.
Podajemy z ziemniakami lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 29.12.2013 23:09
smakowite połączenie
Monika10 30.07.2013 16:36
bardzo lubie kurki super wygląda
nogawkuchni 30.07.2013 15:04
Wygląda bardzo smakowicie i z pewnością takie jest,świetna propozycja na sycący i pyszny obiad.
paulina2157 30.07.2013 14:43
musi być smaczna z kurkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak