Pierś słodko-ostro marynowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    500 g
  • papryczka chilli

    2 marynowane
  • zalewa z papryczki chili

    1 łyżka
  • sos chili

    3 łyżki
  • olej rzepakowy

    10 łyżek
  • kostka rosołowa

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś słodko-ostro marynowana foto
Rozpoczynam od marynaty. Słodki sos chili z ananasem mieszam z olejem rzepakowym. Dolewam ostrej zalewy z papryczek chili oraz dodaję 2 suszone papryczki chili. Jeszcze kostka rosołowa. Całość mieszam do momentu rozpuszczenia się kostki.
Krok 2 - Pierś słodko-ostro marynowana foto
Piersi z kurczaka kroję po połowie w plastry. Mięso zalewam marynatą.
Krok 3 - Pierś słodko-ostro marynowana foto
Jeszcze mieszam i odstawiam do lodówki co najmniej na kilka godzin (do nawet 3 dni).
Krok 4 - Pierś słodko-ostro marynowana foto
Piersi grilluję na świeżym powietrzu na grillu lub gdy pogoda nie dopisze w domu na patelni grillowej lub grillu elektrycznym.
Krok 5 - Pierś słodko-ostro marynowana foto
Czas smażenia to 4-5 minut z każdej strony, do zarumienienia.
Krok 6 - Pierś słodko-ostro marynowana foto
Podałem z ziemniaczkami kucharkowymi z cebulką. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelinapac 13.02.2013 06:53
świetne połączenie , mięsko na pewno bardzo smaczne
edyta44 01.09.2012 18:16
pycha
Andysz 27.08.2012 08:08
och super danie!!!;)
adelajda 24.08.2012 10:53
piersi w każdej postaci !
Sylwia56 24.08.2012 10:27
pycha
Beatris 23.08.2012 10:15
Z pewnością by mi smakowało.
stokrotka 23.08.2012 07:39
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat