Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś po tajsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 gram
ryż
cebula 1 sztuka
mleko kokosowe 1 puszka
olej do smażenia
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś po tajsku

Kroki postępowania

1
Pierś pokroić w kostkę i podsmażyć. Doprawić papryką i solą.
Krok 1 - Pierś po tajsku foto
2
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażyć ok 5 minut.
W międzyczasie wymieszać mleczko kokosowe wraz z resztą przypraw i dodać do kurczaka z cebulą. dusić ok 10 minut.
Krok 2 - Pierś po tajsku foto
3
Podawać z ryżem (opcjonalnie). Można posypać szczypiorkiem przed podaniem.
Smacznego :)
Krok 3 - Pierś po tajsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 22.08.2015 16:58
Lubię takie dania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak