Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś po cygańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
mąka 1/2 szklanki
kukurydza 1/2 puszki
czerwona cebulka 1 sztuka
ketchup 1/2 szklanki
zioła do smaku
ogórek kiszony 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś po cygańsku

Ogórki kiszone i cebulkę kroimy w kosteczkę. Mały pikantny ketchup wlewamy do rondelka. Dodajemy również kukurydzę , ogórki i cebulkę. Dodajemy pieprz i zioła .Podgrzewamy 5 minut na małym ogniu. Pierś rozbijamy i obtaczamy w mące i delikatnie podsmażyć na dwóch łyżkach oliwy. Pierś na talerzu polewamy sosem i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 07.03.2011 08:45
coś smacznego:)
wedith1 08.09.2010 06:35
Pychotka!
Agnieszka172 28.08.2010 17:37
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak