Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś pieczona w miodowej marynacie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 szt
olej 6 łyżek
ocet balsamiczny 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
miód płynny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś pieczona w miodowej marynacie

Kroki postępowania

1
Olej połączyć z octem balsamicznym i przyprawami.
Krok 1 - Pierś pieczona w miodowej marynacie foto
2
Umyte, całe piersi zanurzyć w marynacie na ok. 30 min.
Krok 2 - Pierś pieczona w miodowej marynacie foto
3
Następnie mięso obsmażyć z obu stron przez kila minut.
Krok 3 - Pierś pieczona w miodowej marynacie foto
4
Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, na patelnię przelać marynatę, dodać miód i zagotować.
Krok 4 - Pierś pieczona w miodowej marynacie foto
5
Marynatą zalć mieśo i piec w temp. 200 stopni przez ok. 25-30 min.
Krok 5 - Pierś pieczona w miodowej marynacie foto
6
Gotowe mięso podawać z gotowanymi ziemniakami i warzywami z wody.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Pierś pieczona w miodowej marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 16.09.2017 06:57
Mniam, jaka soczysta. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak