Pierś pieczona

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Pierś pieczona w sosie, to propozycja np. na uroczysty obiad ;)
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata:

  • olej

    5 łyżek
  • papryka mielona

    1 łyżeczka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • bazylia otarta Prymat

    1 łyżeczka
  • krem balsamico

    0.5 łyżeczki

Mięso:

  • pierś z kurczka

    5 sztuk

Sos:

  • śmietana 12%

    6 łyżek
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:

Krok 1 - Pierś pieczona foto
Wszystkie składniki na marynatę dokładnie ze sobą połączyć.
Krok 2 - Pierś pieczona foto
Umyte i osuszone piersi w całości zanurzamy w marynacie i odkładamy do lodówki na kilka godzin.
Krok 3 - Pierś pieczona foto
Następnie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp. 160 stopni przez ok. 50 min.
Krok 4 - Pierś pieczona foto
Upieczone mięso przekładamy na talerz. Sos zlać, dodać śmietanę połączyć z mąką, zagotować.
Krok 5 - Pierś pieczona foto
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Malinka
Sos balsamiczny jest o smaku figowym, a śmietanka 12% jest słodka ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat