Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś najeżona chilli z garam masala

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka
papryczka chili 1 sztuka
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś najeżona chilli z garam masala

Filety dokładnie umyć,wyciąć tłuszcz i ponacinać pierś w kratkę tak aby nie przeciąć do końca.
Mięso doprawić solą i pieprzem.Posypać obficie przyprawą garam masala.
Z chilli usunąć nasiona i pokroić papryczkę w kostkę.
Pomiędzy nacięcia powsadzać papryczkę.
Posypać suszona natką pietruszki.
Mięso zapiekać w 180 stopniach/30 minut
można podać z ryżem lub pieczonymi ziemniaczkami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.01.2013 00:38
bardzo lubię potrawy na ostro
BeataJ 28.12.2012 20:49
mniam, na ostro - robię podobną :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak