Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś nadziewana żurawiną i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt
żurawina 1 garść
oliwa 3 łyżki
masło 10 dek
kostka rosołowa 1 szt
ser gouda 20 dek

Przepis i sposób przygotowania na: pierś nadziewana żurawiną i serem

Kroki postępowania

1
Ser zetrzeć na dużych oczkach tarki, dodać suszoną żurawinę, wymieszać
Krok 1 - pierś nadziewana żurawiną i serem foto
2
Piersi umyć osuszyć, w każdej zrobić nacięcie tak aby powstała kieszeń. W ta kieszeń nakładać ser z żurawiną i kawałeczek masła,spinamy wykałaczkami.
Krok 2 - pierś nadziewana żurawiną i serem foto
3
Kostkę rozcieramy w oliwie i tym smarujemy dokładnie piersi,odstawiamy na 30 minut.
Krok 3 - pierś nadziewana żurawiną i serem foto
4
Smażymy na mocno rozgrzanej patelni około 30 minut.
Krok 4 - pierś nadziewana żurawiną i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 02.01.2014 21:12
przepyszny obiadek:-)
w mojej kuchni 01.01.2014 14:36
smacznie podano na talerzu..
Kuchenka 01.01.2014 13:27
fajne ,
pajbek 01.01.2014 12:57
Pyszne mięsko :-)
krystyna330 01.01.2014 10:57
ale pyszności mniam
kriko 01.01.2014 10:48
pyszna piers
Megg 01.01.2014 10:32
Smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak