Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczka z brzoskwinią i kuskusem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 1 szt
brzoskwnie 3 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
kuskus 1/2 szklanki
sok pomarańczowy 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczka z brzoskwinią i kuskusem

Pierś z kurczaka kroimy w długie cieniutkie paseczki doprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na złoto na masełku. Dodajemy pokrojone długie paseczki brzoskwinie. Smażymy chwilkę.Podlewamy sokiem pomarańczowym i wsypujemy kuskus. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Nakrywamy patelnię i zmniejszamy płomień na bardzo mały. Kiedy kuskus napęczniej dodajemy odrobinę cary. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak