Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piers kurczaka z pieczarkami i sosem smietanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 pojedyncze
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia
pieczarki 10 sztuk
śmietana 30% 1 szklanke
groszek zielony 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Piers kurczaka z pieczarkami i sosem smietanowym

Kroki postępowania

1
piers kurczaka, myjemy, oczyszczamy, kroimy w kostkę. posypujemy przyprawami- gyros i do mięs, dodajemy 1 łyżkę oleju, mieszamy odstawiamy na chwile.
Krok 1 - Piers kurczaka z pieczarkami i sosem smietanowym foto
2
Podsmażamy piersi na złoto każdej strony.
Krok 2 - Piers kurczaka z pieczarkami i sosem smietanowym foto
3
Pieczarki myjemy, oczyszczamy, kroimy w paski.
Krok 3 - Piers kurczaka z pieczarkami i sosem smietanowym foto
5
Przekładamy na patelnie z kurczakiem, mieszamy.
Krok 4 - Piers kurczaka z pieczarkami i sosem smietanowym foto
6
pierś kurczaka z pieczarkami dusimy pod przykryciem az pieczarki będą miękkie.
Krok 5 - Piers kurczaka z pieczarkami i sosem smietanowym foto
7
dodajemy śmietane, duzimy az smietana się zgęstnieje. Dodajemy zielony groszek (mrożony) i czekamy az sie zagrzeje. Gotowe.
Podajemy z ryżem.

Smacznego :)
Krok 6 - Piers kurczaka z pieczarkami i sosem smietanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 06.11.2015 16:38
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak