Pierś kurczaka z pieczarkami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • pieczarki

    10 dag
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szkl
  • pieprz do smaku

  • sól do smaku

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych otworach,cebulkę posiekać.Podsmażyć na tłuszczu kilka minut do odparowania wody,osolić dodać pieprzu.
Piersi naciąć formując kieszonkę i rozbić tłuczkiem przez folię.
Osolić,dodać pieprzu i włożyć do środka farsz z pieczarek.
Panierować w mące dokładnie zlepiając brzegi,żeby farsz nie wypłynął,następnie w jajku i tartej bułce.
Smażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.
Na moim zdjęciu nie widać farszu,ale zaręczam,że jest w środku kotlecika.
Ja podałam z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 11.03.2014 09:33
smaczne danie
Łukasz15 26.12.2013 09:19
Bardzo smaczna
jeta72 10.12.2013 15:20
pyszny obiadek :-)
cooleczka 12.11.2013 18:22
smaczny obiad
m1monika 12.11.2013 11:35
mi smakuje :-)
Bernadeta1 08.11.2013 00:26
pycha taki obiadek
Róża1 27.10.2013 13:37
bardzo smaczny obiadek:-)
adelajda 26.10.2013 15:20
pysznie zrobione mięsko :)
Katarzyna59 25.10.2013 17:34
bardzo smaczna
PIOTR11 14.10.2013 11:28
obiadek super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat