Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z kabanosami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 gram
kabanos 3
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z kabanosami

Przygotuj marynatę. .Przyprawy przełóż do miseczki. Dodaj oliwę z oliwek. Wymieszaj.
W każdym filecie z kurczaka zrób nacięcie,tak aby powstał otwór. W każdym otworze umieść kabanosy.
Tak przygotowane filety posmaruj marynatą i przełóż do torebek do smażenia.
Torebki z filetami włóż na dobrze rozgrzaną patelnię i smaż przez ok. 7 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak