Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z dodatkami na parze

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 średnie
bób mrożony 2 szkl.
marchewka mrożona do smaku
kluski mrożone kilka
groszek mrożony do smaku
zioła ulubione
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
masło
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z dodatkami na parze

Kroki postępowania

1
W górnym pojemniku parowaru ułożyć filety drobiowe i posypać przyprawami.
Krok 1 - Pierś kurczaka z dodatkami na parze  foto
2
Do mięsa dodać mrożony groszek oraz marchewkę.
Krok 2 - Pierś kurczaka z dodatkami na parze  foto
3
Do pojemnika dolnego wsypać mrożony bób.
Krok 3 - Pierś kurczaka z dodatkami na parze  foto
4
Pomiędzy ziarnami bobu ułożyć mrożone kluski (śląskie, knedle albo pyzy).
Krok 4 - Pierś kurczaka z dodatkami na parze  foto
5
Zawartość gotować na parze przez 20-30 minut sprawdzając pod koniec.
Gotowe danie podać z dodatkiem świeżego masła.
Krok 5 - Pierś kurczaka z dodatkami na parze  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 22.04.2017 12:07
Smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak