Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w sosie koperkowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2-3 szt.
mąka pełnoziarnista 2-3 łyżki
olej
chili
włoszczyzna suszona 1 łyżka drobna
mleko
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w sosie koperkowym

Kroki postępowania

1
Piersi umyć, osączyć i pokroić w kawałki.
Do mąki dodać przyprawy, wymieszać, obtoczyć mięso i usmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Krok 1 - Pierś kurczaka w sosie koperkowym foto
2
Mięso podlać gorącą wodą, dodać nieco płynnej przyprawy do zup oraz suszoną drobną włoszczyznę.
Dusić kilka minut.
Krok 2 - Pierś kurczaka w sosie koperkowym foto
3
Dosypać posiekany koperek, wymieszać i nakryć patelnię pokrywką - dusić 5-10 minut na niewielkim płomieniu.
Krok 3 - Pierś kurczaka w sosie koperkowym foto
4
Po kilku minutach odkryć pokrywkę, dolać nieco mleka i dusić jeszcze kilka chwil, aż sos lekko odparuje i zgęstnieje.

Podawać z ziemniakami, makaronem, kaszą lub ryżem.
Krok 4 - Pierś kurczaka w sosie koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 02.07.2013 08:22
smaczne jedzonko
Amellia 02.07.2013 08:05
smaczne mniam
Katarzyna/kate1980 01.07.2013 17:36
świetny przepis muszę wypróbować bo uwielbiam koperek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak