Piers kurczaka w młodej kapuscie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta młoda

    1 główka
  • piersi z kurczaka

    2 szt
  • lubczyk

    1 pęczek
  • cebula

    1 szt
  • pół cytryny

  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • olej słonecznikowy

    1 łyżka
  • masło

    1 łyzka
  • pieprz ziołowy, kminek, szczypta kurkumy, sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na kawałki (jak na gulasz), przesmażyć z poszatkowaną cebulą na oleju zmieszanym z masłem na patelni z wysokim brzegiem. Oczyszczoną i pokrojoną kapustę dodać do mięsa, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem ok 15 minut na małym ogniu.Dodać poszatkowany lubczyk, sok z cytryny i dusić jeszcze chwilę. Na końcu dodać mąkę rozmieszaną w niewielkiej ilości wody - zasmażyć.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat