Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w mlecznej marynacie i panierce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 filety
mleko ok 1 1/2 szkl
czosnek 2-3 ząbki
jajko 2 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w mlecznej marynacie i panierce

Mięso umyć, osuszyć, przekroić na połowy. Lekko rozbić i dość mocno oprószyć pieprzem i solą.
Czosnek miażdżymy i dodajemy do mleka, mieszamy. Włożyć przygotowane mięso i wstawić na noc do lodówki.
Po wyjęciu z mleka mięso trochę osączyć. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak