Pierś kurczaka w mlecznej marynacie i panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    3 filety
  • mleko

    ok 1 1/2 szkl
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • jajko

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, przekroić na połowy. Lekko rozbić i dość mocno oprószyć pieprzem i solą.
Czosnek miażdżymy i dodajemy do mleka, mieszamy. Włożyć przygotowane mięso i wstawić na noc do lodówki.
Po wyjęciu z mleka mięso trochę osączyć. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rumiano.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat