pierś kurczaka w kostce rosołowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • kostka rosołowa

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - pierś kurczaka w kostce rosołowej foto
Rozdrobnij kostkę rosołową w oleju.
Krok 2 - pierś kurczaka w kostce rosołowej foto
Obtocz pierś kurczaka w przygotowanej kostce z olejem.
Krok 3 - pierś kurczaka w kostce rosołowej foto
Rozgrzej olej na patelni i usmaż pierś.
Można jeść z brokułami lub innymi ulubionymi warzywami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bhb8 09.11.2013 17:41
Sposób właśnie z tej reklamy wypróbowałam. Jak kryteria wskazują wykonanie jest łatwe, a niektórym zależy właśnie na takich pomysłach. Bez obaw ambitniejsze przepisy również dodaję, nie ograniczam się do jednego poziomu. Co do smaku to jest bardzo intensywny, mimo wszystko zachęcam do wypróbowania :)
anemon 07.11.2013 13:33
Z tego co pamiętam, to światowej sławy kucharz w reklamie tej firmy, dokładnie tak samo albo bardzo podobnie przygotowuje pierś z kurczaka. Jest mi absolutnie obojętne co ludzie jedzą, więc nich jedzą jak chcą. Przecież ja nie muszę tego jeść, ani kupować tych produktów. Każdy gotuje jak chce.
Babciagramolka 07.11.2013 10:15
Ambitne to może i nie ale co do smaku nie masz racji. Był okres że testowałam dla Firmy której kostki się w ten sposób używa ( bez reklamowania firma na K..) i pierś tak doprawiona jest smaczna. Oczywiście przeciwnicy kostek itp będą przeciw ale niektórym to odpowiada i smakuje. Nie potrafią sami komponować zestawów przypraw to kożystają z gotowców - nic w tym zdrożnego.
emeslive 07.11.2013 08:27
Równie smaczne, co ambitne. Współczuję, że ktoś musiał to zjeść.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat