pierś kurczaka w kostce rosołowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka (ilość wg uznania)

  • oliwa

    3 łyżki
  • sól

  • kostka rosołowa

    2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - pierś kurczaka w kostce rosołowej foto
kostki rosołowe rozcieramy z oliwą z oliwek na miseczce. piersi z kurczaka kroimy na polowy i każdą z każdej strony smarujemy marynatą. jeśli nam braknie możemy dorobić;) na koniec szczypta soli i pieprzu.
Krok 2 - pierś kurczaka w kostce rosołowej foto
każda z piersi smażymy na słoty kolor . piersi będą soczyste i dobrze doprawione.
Krok 3 - pierś kurczaka w kostce rosołowej foto
podajemy według uznania. ja proponuję z ziemniaczkami i mróweczką. smakują wyśmienicie;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 29.08.2012 20:14
smaczne !
kaja1991 10.08.2012 18:05
pyszne i takie soczyste;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat