Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś kurczaka w kostce rosołowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
oliwa 3 łyżki
sól
kostka rosołowa 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś kurczaka w kostce rosołowej

Kroki postępowania

1
kostki rosołowe rozcieramy z oliwą z oliwek na miseczce. piersi z kurczaka kroimy na polowy i każdą z każdej strony smarujemy marynatą. jeśli nam braknie możemy dorobić;) na koniec szczypta soli i pieprzu.
Krok 1 - pierś kurczaka w kostce rosołowej foto
2
każda z piersi smażymy na słoty kolor . piersi będą soczyste i dobrze doprawione.
Krok 2 - pierś kurczaka w kostce rosołowej foto
3
podajemy według uznania. ja proponuję z ziemniaczkami i mróweczką. smakują wyśmienicie;)
Krok 3 - pierś kurczaka w kostce rosołowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 29.08.2012 20:14
smaczne !
kaja1991 10.08.2012 18:05
pyszne i takie soczyste;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak