Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w ketchupie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3-4
ketchup 1/3 szklanki
syrop klonowy 2 łyżka
sos sojowy 1/3 szklanki
ząbki czosnku 2
olej sezamowy 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w ketchupie

Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Piersi z kurczaka przełóż do miski i dodaj pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj. Przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na całą noc.
Następnego dnia kurczaka wraz z marynatą przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w piekarniku nagrzanym do 175 C. przez ok. 30 - 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.12.2016 12:13
pyszne danie :-)
Łukasz15 01.12.2016 22:08
Smaczne jedzonko
Renata9 01.12.2016 21:47
Dobry obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak